Saskia Oudshoorn kenmerkt zich als een controversieel schrijver. Met haar debuutboek ‘Ben ik nou gek?’ zoekt ze de grenzen op en beschrijft met een bijzonder nuchtere kijk een moeilijke periode uit haar leven. Niet bepaalt de typisch ‘roze-wolken’ na een bevalling maar doordrenkt van nuchtere humor en zelfreflectie. Het boek draagt bij aan de begripsvorming over angststoornissen en postnatale depressies. Haar openhartige en eerlijke schrijfstijl maakt dat het boek makkelijk wegleest. En alhoewel soms ook schokkend en provocerend, uiteindelijk toch vooral confronterend en onvermijdelijk.

 

 

Levensverhaal

Saskia Oudshoorn werd op 21 mei 1971 geboren in Wassenaar. Na haar HAVO studeerde ze o.a. toerisme en later nog spaans in Spanje. Ze wordt stewardess bij de KLM. Haar paniekaanvallen zijn sterker dan haar passie voor het reizen en na niet al te lange tijd moet ze haar carriere als vliegende hostess opgeven. Hiervoor in de plaats besluit zij uiting te geven aan haar reispassie in verschillende functies bij de ANWB. Nadat ook Noordwijk Marketing (voorheen VVV) en de gemeente Leiden niet ontkomen aan haar begenadigde marketing talent, besluit ze na een kleine 20 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, dan toch haar droom maar na te jagen en schrijfster te worden. Een keuze die veel lezers al weten te waarderen.

Ben ik nou gek?

Saskia schreef, na haar bevalling, in 2010 al enkele delen van het boek ‘Ben ik nou gek?’ maar besluit in 2017 dan eindelijk de daad bij het woord te voegen. Ze laat er vanaf dan geen geen gras over groeien en kosten nog moeite worden gespaard om het boek in eigen beheer uit te geven. Ook de lancering laat niets aan het toeval over. Het boek beschrijft een moeilijke periode uit het haar eigen leven, maar is verwerkt tot een romanvorm over de hoofdpersoon Suus van Soomeren. De debuutroman van Saskia Oudshoorn – of zoals ze het zelf noemt ‘paniekroman’ – verschijnt uiteindelijk in februari 2018. 

Ander schrijfwerk

Naast haar debuutroman ‘Ben ik nou gek?’, werkt Saskia ook al aan een nieuw boek dat weliswaar met dezelfde doldwaze humor en venijn is doordrenkt, maar een weer heel ander onderwerp aan de kaak stelt. Hierover later meer.

Ook schrijft Saskia in de blogs op haar website regelmatig leuke verhalen over hele gewone dagelijkse zaken en over prangende vragen uit het leven. Ze is gastblogger op www.kwebbelkous.com

In 2016 won ze de derde prijs in een schrijfwedstrijd georganiseerd door het blad VolZin. Voor het thema ‘Over de Grens’ koos Saskia Oudshoorn te schrijven over de grens tussen normaal en geschift zijn. Een kolfje naar haar hand!

Saskia Oudshoorn heeft met het verhaal ‘Goede Smaak’ een plaats afgedwongen in de in 2015 verschenen verhalenbundel ‘Obsessies’ van Schrijfatelier Alicia. Schrijfster, Columniste (en Psychologe) Yvonne Kroonenberg over de verhalenbundel: ‘Puur genieten van opmerkelijk talent.’

 

Foto: Linda van Kooperen – Kleine Spruit fotografie