Boekenweek thema De moeder de vrouw

Boekenweek 2019 thema: De moeder, de vrouw

Het thema van de boekenweek van dit jaar is de moeder, de vrouw. Het boek: ‘Ben ik nou gek?’ past hier geheel in. Het verhaal gaat over de jonge moeder Suus die zich geen raadt weet met haar pasgeboren kindje. De overgang van vrouw naar moeder zijn is te complex voor haar. Ze krijgt een postnatale depressie en wordt samen met haar zoontje opgenomen in een psychiatrische inrichting.

Moeder

De therapie in het Erasmus Psychiatrisch ziekenhuis is bedoeld om dichter bij elkaar te komen. Maar de jonge vrouw gedraagt zich als moeder, maar voelt zich allerminst moeder. Ze overweegt zelfs  welke keuzes ze kan maken om alleen weer vrouw te zijn, zonder kind. Hoe zwaar het onderwerp zo nu en dan is, zo luchtige is het boek geschreven.

Recensie

Het NBD Biblion schreef over dit boek: ‘Indringend verslag, maar door de humor krijgen dramatische situaties een lichte toets. De schrijfstijl van Saskia Oudshoorn is luchtig, direct en toegankelijk. Zeer lezenswaardig.’

Boekenweekaanbieding

Het boek is 17,50. Bestelt u in de boekenweek het boek direct bij info@saskiaoudshoorn.nl dan betaalt u geen verzendkosten. De aanbieding geldt tot en met zondag 31 maart 2019.

Eerste hoofdstukken lezen? Dat kan.

Delen? Graag!