geslaagde luchtige lezing postnatale depressie

Geslaagde lezing over postnatale depressie

Paniekaanvallen, agorafobie en een postnatale depressie: Saskia Oudshoorn sprak erover op de landelijke dag van stichting PlusMinus. Het thema was zwangerschap en haar boek ‘Ben ik nou gek?‘ paste daar uitstekend in. 

150 toeschouwers

De stichting PlusMinus is er voor lotgenoten en betrokkenen van een bipolaire stoornis. Eens per kwartaal komen zij met een themadag bij elkaar. Voor deze dag hadden 150 lotgenoten zich ingeschreven. De aftrap nam Eline Poels van het Erasmus ziekenhuis met een lezing over het medicijn lithium en zwangerschap. Na deze interessante maar droge materie gaf  Saskia Oudshoorn een lezing hoe bij haar na de bevalling van haar zoontje een postnatale depressie ontwikkelde.

luchtige lezing paniekstoornissen

Luchtig

Hoe zwaar de onderwerpen ook waren, Oudshoorn bracht ze nuchter en humoristisch. Net zoals haar boek geschreven is. Ze kreeg zelfs de lachers op haar hand bij een heftig onderwerp als zelfmoord. Veel luisteraars gaven aan het eind dat ze alles scherp en luchtig omschreef. Voor velen was het een bron van herkenbaarheid.

 

1 gedachte over “Geslaagde lezing over postnatale depressie”

  1. Wat bijzonder een lezing over postnatale depressie. ook ik kampte daarmee na de geboorte van mijn zoon in 1979. In het verleden heb ik het in vrouwengroepen besproken en laat ik nou denken dat het onderwerp nu wel bekend is en dat vrouwen weten waar ze terecht kunnen met dit probleem. Dat blijkt niet waar dus. Het is denk ik ook een onderwerp waar vrouwen niet voor uit durven te komen. Als je een kind hebt gekregen hoor je blij te zijn. Ik denk dat daar het probleem zit. Goed dat er weer aandacht voor is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *