10 oktober: Luchtige lezing over paniekaanvallen, fobieën en postnatale depressies in bibliotheek Voorschoten

Op de dag van de Mentale Gezondheid (10 oktober) geeft Saskia Oudshoorn een lezing over haar paniekroman ‘Ben ik nou gek?’ in de bibliotheek in Voorschoten. Net als haar boek over paniekaanvallen, fobieën en postnatale depressies zal ze dit op een luchtige en humoristische manier brengen.

Boek

10% van de Nederlandse bevolking heeft weleens last gehad van een paniekaanval. 3,8% van de Nederlanders heeft het chronisch. Dit zijn meer dan 680.000 mensen. Tijdens haar lezing gaat Saskia dieper in in wat een paniekaanval is, hoe er vanaf te komen is en vertelt ze hoe haar boek ‘Ben ik nou gek?’ tot stand gekomen is. 

Ervaring

De schrijfster had zelf ook jarenlang last van paniekaanvallen en daarbij agorafobie (letterlijk straatvrees). Na jarenlange hulp was ze er bijna vanaf, totdat ze zwanger werd. Dit was voor haar psychiater een reden om haar langer onder behandeling te houden. Al bij de bevalling ging het mis en werd ze meegesleurd in een heftige paniekaanval, wat resulteerde dat ze zich distantieerde van haar babytje. Twaalf dagen na de bevalling werd ze opgenomen in het Erasmus psychiatrisch ziekenhuis, waar ze zat tussen gekken, idioten en nog vreemdere doktoren.

Voor wie?

De zware onderwerpen worden door Saskia losjes gebracht. De lezing is dan ook geschikt voor mensen die weinig of niets met paniekstoornissen, fobieën of postnatale depressies hebben, maar juist wat meer willen weten over de onderwerpen. 

Recensie NBD Biblion over de paniekroman ‘Ben ik nou gek?’

Indringend verslag, maar door de humor krijgen dramatische situaties een lichte toets. Haar schrijfstijl is luchtig, direct en 

Aanmelding

Aanmelden kan direct bij bibliotheek Voorschoten. De kosten bedragen voor leden  € 7,50 / niet-leden € 8,50 (incl. consumptie).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *