NBD Biblion lovend over 'Ben ik nou gek?'

Recensie NBD Biblion lovend over ‘Ben ik nou gek?’

Het NBD Biblion, het overkoepelende orgaan van de bibliotheken in Nederland,  heeft een zeer positieve recensie gegeven over het boek ‘Ben ik nou gek?’

 

Recensie

Het is een indringend verslag . Haar schrijfstijl is luchtig, direct en toegankelijk.  Door de humor krijgen de dramatische situaties een lichte toets. Dit alles maakt het debuut van de auteur zeer lezenswaardig.

Verhaal

De hoofdpersoon Suus vertelt over haar angststoornis op jonge leeftijd en de postnatale depressie jaren later. Zij put uit haar eigen ervaringen en de verhalen van de patiënten die ze in de psychiatrische afdeling van het Erasmus MC spreekt. In korte scènes beschrijft ze haar lange weg langs psychotherapeuten, psychiaters, het effect van de pillen die ze krijgt, de reacties van haar omgeving en haar schuldgevoel over het niet kunnen beantwoorden aan de eisen die men aan haar stelt.

Verder wordt in de recensie geschreven dat het boek: ´Een herkenning en erkenning voor patiënten en een ‘eyeopener’ voor hulpverleners’ is.

Over 1 á 2 maanden

Alle bibliotheken in Nederland (300 in totaal) zijn op de hoogte gebracht van de debuutroman van Saskia Oudshoorn. Het is aan iedere bibliotheek om te beslissen of zij één of meerdere exemplaren van het boek opnemen in hun collectie. Dan duurt het nog circa 1 á 2 maanden voordat het boek bij iedere bibliotheek te verkrijgen is, omdat de boeken eerst voorzien worden van een harde kaft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *