´s Avonds in bed…

‘s Avonds in bed als de dag al lang achter me ligt en de donkerte om me heen verschijnt, komen de plannen. Bij het neerleggen van mijn hoofd op mijn zachte kussen ontspinnen de ideeën zich. Bij het ruiken van de net gewassen lakens en mijn geest nog doezelig van het wijntje, weet ik hoe ik het ga doen. Ik krijg invallen voor een nieuw boek, denkbeelden hoe ik ‘Ben ik nou gek?’ beter kan promoten. Ik maak plannen voor het opruimen van de klerenkast en verzin in welke kleuren ik de badkamer wil verven.

Maar als ik om drie uur ‘s nachts wakker word uit een droomloze nachtrust en de slaap niet meer kan vatten, dàn komen de demonen. De duivels houden me wakker. ze trekken aan mijn plannen, ze verscheuren ze en eten ze op. De kwelgeesten creëren onrealistische zorgen. Ongestoord door de dagelijkse rompslomp vernietigen ze mijn prachtige inzichten. Ik heb te weinig fut om ze tegen te houden, er tegenin te gaan.

‘s Ochtends als ik gewekt word door een wekker die te scherp in mijn oren klinkt, weet ik dat de dag moet beginnen. De demonen en kwelgeesten zijn weg, de creatieve projecten eveneens. De dag roept, Mijn hoofd en lichaam willen liggen, het liefst een paar uur. Dat gaat niet. De beslommeringen van broodtrommels klaarmaken, kattenbak verschonen en andere onbenulligheden wensen me uit bed. Met een zwaar hoofd, slappe benen en zonder energie geef ik me over aan de dag. Pas tegen vier uur in de middag is de energie terug. Tijd om de plannen uit te werken is er niet. Spelende kinderen, chauffeur voor de sport en boodschappen zorgen dat ik alleen maar mama kan spelen, niet de waanzinnige creatieveling met onuitputtelijke energie. Op dit tijdstip staat het gezin voorop. Pas als ‘s avonds de rust is wedergekeerd en ik gezellig op de bank zit en de dag overdenk, ontspinnen de verzinsels weer. Ik neem een wijntje, maak aantekening in een notitieboek, krabbel snel mijn verzinsel neer en ga naar bed.

Als mijn hoofd mijn kussen raakt en ik heerlijk lepeltje lepeltje lig met mijn man ontvouwen zich nog betere inzichten. Morgen ga ik….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *